btn-dz.png

btn-fb.pnginicnbtn-tw.png   btn login 

toptab1 toptab2

HR srpanj18 btn katalog 1

Pravila o zaštiti privatnosti FARMASI COSMETICS d.o.o.

FARMASI COSMETICS d.o.o.vodi brigu o zaštiti privatnosti posjetitelja web stranice www.farmasi.hrkao i svih članova, Lidera te drugih poslovnih partnera i suradnika.

Podaci o voditelju obrade osobnih podataka:

Naziv: FARMASI COSMETICS d.o.o. (dalje u tekstu: Voditelj obrade osobnih podataka/Društvo)

Registrirano sjedište:Zagreb, Avenija Većeslava Holjevca 40, Republika Hrvatska

Osobni identifikacijski broj (OIB): 50285459929

Registarski broj (MBS): 081059553

E-mail pristup: info@farmasi.hr

Osobni podatak je svaka informacija koja Vas identificira poput imena i prezimena, OIB-a i sl.ali i svaki podatak pomoću kojeg postoji mogućnost da Vas se identificira, poput adrese, e-mailadrese, IP adrese Vašeg računala i sl.

Društvo obrađuje Vaše osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno.Društvo ne prikuplja i ne obrađuje osobne podatke osoba mlađih od 16 godina.

Kako Društvo koristi prikupljene osobne podatke?

Ova pravila o zaštiti privatnosti odnose se na osobne podatke koje Društvo prikuplja o sljedećim osobama ili vezano za sljedeće aktivnosti, sve kako je složeno sljedećim redoslijedom:

  1. Posjetitelji web stranice www.farmasi.hriPravila o kolačićima
  2. Naši članovi i oni koji to žele postati
  3. Lideri
  4. Video nadzorposlovnih prostorija Društva
  5. Ostali poslovni partneri

6.Komunikacija putem e-mail sustava

  1. Prava svih ispitanika
  1. Posjetitelji web stranice www.farmasi.hr i Pravila o kolačićima

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Pravna osnova obrade osobnih podataka koji se prikupljaju korištenjem web stranice www.farmasi.hr (u daljnjem tekstu: Web stranica) je izvršenje ugovora o korištenju Web stranice koji sklapate u trenutku posjećivanja Web stranice, a u skladu s Uvjetima korištenja www.farmasi.hr koji su objavljeni na Web stranici.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje Društvo:

Ne obrađujemo više osobnih podataka nego što je to potrebno za korištenje Web stranice.

Tijekom pregledavanja sadržaja na Web stranici, biti će evidentirana IP adresa Vašeg računala, vrijeme početka i završetka posjeta, identifikacija gledane usluge te, u određenim slučajevima, ovisno o postavkama Vašeg računala, vrsta preglednika i operativni sustav. Sustav automatski bilježi navedene podatke.

Pravila o Kolačićima:

Kolačići su male tekstualne datoteke koje su smještene na Vašem računalu od strane web stranica koje posjećujete. Oni se široko koriste kako bi se omogućilo što efikasnije djelovanje web stranica, kao i da bi pružili web usluge i pogodnosti za korisnike. Druge tehnologije, uključujući podatke koje spremamo na vaš pretraživač ili uređaj koriste se za slične svrhe. Sve te tehnologije ovdje nazivamo “kolačićima”.

Kolačići mogu biti trajni ili privremeni. Trajni kolačić se sastoji od tekstualne datoteke koja može biti pohranjena lokalno na vašem uređaju ili poslana od web poslužitelja web pretraživaču, koju će uređaj pretraživač pohraniti i zapamtiti do trenutka isteka, osim ako nije izbrisana od strane korisnika prije isteka. Privremeni kolačić ističe nakon svakog Vašeg boravka na web stranici, odnosno nakon zatvaranja pretraživača ili gašenja aplikacije.

Kolačići ne sadrže informacije koje Vas osobno identificiraju, ali osobni podaci koje Društvo sprema mogu biti vezani za informacije pohranjene i dobivene od privremenih kolačića (npr. IP adresa, podaci o pretraživanju, vrsta uređaja).

Svrha obrade Podataka:

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) Sklapanje i izvršenje ugovora o korištenju Web stranice

(ii) Podaci evidentirani u dnevničkoj datoteci tijekom pretraživanja Web stranice koriste se u statističke svrhe (da se prikupe podaci o popularnosti Web stranice), za otkrivanje pogrešaka i provjeravanje sigurnosti rada Web stranice te u konačnici za otkrivanje i sprječavanje nezakonitih vanjskih napada koji krše ili ugrožavaju ispravnost Web stranice.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge Web stranice, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner nadležan za održavanje funkcionalnosti i administraciju Web stranice. Obvezujemo se osigurati da će navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Trajanje obrade Podataka:

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o korištenju Web stranice.  Nakon toga Vaše osobne podatke ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo pohranjuje Podatke isključivo u digitalnom obliku. Svi osobni podaci zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvo prenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvoće sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

  1. Naši članovi i oni koji to žele postati

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Društvo obrađuje osobne podatke kako bi provelo razne aktivnosti povezane s članstvom te kako bi ispunilo svoje obveze.

Pravne osnove prikupljanja, obrade i korištenja osobnih podataka su:

(i)      Ispunjenje Ugovora;

(ii)      Poštivanje pravnih obveza;

(iii)     Legitimni interesi društva FARMASI ili treće strane;

Kada se oslanja na legitimne interese za obradu osobnih podataka, uravnotežit će se legitimni interes koji Društvo i/ili bilo koja relevantna treća strana ostvaruju s interesom pojedinca i temeljnim pravima i slobodama glede zaštite osobnih podataka, a kako bi se osiguralo da je primjereno da se Društvo oslanja na legitimne interese i utvrdi sve dodatne korake koje treba poduzeti kako bi se postigla odgovarajuća ravnoteža.

(iv)     Privola, gdje je prikladno, i koja će u tom slučaju biti posebno ishođena.

Kada je pravna osnova za obradu osobnih podataka izričita privola, osoba je ovlaštena u bilo kojem trenutku povući privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je privola povučena.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje Društvo:

Društvo ne obrađuje više podataka nego što je to potrebno zasklapanje i izvršenje ugovora o članstvu,upravljanje i plaćanje proizvoda, slanje besplatnih promotivnih ponuda te zaštitu osoba i imovine.

(i)      Osobno identificirajući podaci npr. Vaše ime i prezime, potpis, e-mail, adresa, telefon, OIB, detalji o osobnoj iskaznici, lik, ukoliko osoba ulazi u poslovne prostorije Društva;

(ii)      Osobne informacije, npr. datum rođenja;

(iii)     Informacije za kontakt, poput Vaše kućne adrese ili druge adrese na kojoj će se vršiti dostava proizvoda, broja telefona i email adrese;

(iv)     Informacije o uslugama koje Vam FARMASI pruža te uvjete plaćanja za njih, poput datuma početka i završetka trajanja članstva, količine naručenih proizvoda, porezni broj za ispostavu računa, detalji bankovnih računa;

(v)     Ukoliko smo od člana dobili privolu za slanje obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter), obrađuju se i eventualni drugi podaci potrebni za slanje takvih obavijesti.

Svrha obrade Podataka:

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i)      Sklapanje i izvršenje ugovora o članstvu te prodaji FARMASI proizvoda uključujući i dostavu kupljenih proizvoda;

(ii)      Upravljanje i plaćanje proizvoda, informacija za kontakt, detalji bankovnog računa članova;

(iii)     Slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane Društva radi izravnog marketinga, a temeljem posebne privole;

(iv)     Zaštita osoba i imovine, u slučaju snimanja video kamerama posjetitelja poslovnih prostorija Društva.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i)      Povezna društva FARMASI. S obzirom da je trgovačko društvo FARMASI dio veće grupacije, koja uključuje i društva koja se nalaze u raznim regijama i izvan Europske Unije, FARMASI može proslijediti podatke ili omogućiti pristup tim podacima drugim društvima unutar grupacije FARMASI, a koji mogu koristiti, proslijediti i obraditi podatke za sljedeće svrhe: kako bi komunicirali podatke o grupaciji FARMASI; kako bi pratili i osigurali postupanje u skladu s mjerodavnim politikama i procedurama te mjerodavnim zakonima; i kako bi odgovorili na zahtjeve i pravne obveze od strane nadzornih tijela i institucija.

(ii)      Komunikacija s trećim stranama. Ako je potrebno za poslovanje, poslovne informacije za kontakt te komunikaciju vezanu za detalje ugovora može se proslijediti postojećim ili potencijalnim poslovnim partnerima, dobavljačima, kupcima, potrošačima, državnim službenicima ili drugim trećim stranama.

(iii)     Nadzorna tijela, institucije i druge treće strane. Kada je to potrebno za gore navedene svrhe obrade, osobni podaci mogu se proslijediti nadležnim tijelima, sudovima ili drugim institucijama (npr. poreznoj upravi ili institucijama za provedbu zakona), neovisnim vanjskim savjetnicima (npr. revizorima, odvjetnicima), osiguravajućim kućama s kojima Društvo surađuje.

(iv)     Izvršitelji obrade. Kada je to potrebno za gore navedene svrhe obrade, osobni podaci mogu se podijeliti s jednom ili više trećih strana, bez obzira na to jesu li udruženi ili ne, za obradu osobnih podataka po odgovarajućim uputama Društva (u daljnjem tekstu: izvršitelji obrade). Izvršitelji obrade moraju postupati u skladu s uputama povezanim sa podrškom i održavanjem informatičkih sustava, obračunom naknada, treningom, usklađenošću i drugim aktivnostima te su ugovorom obvezani na provođenje odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi čuvali osobne podatke, ali i da provode obradu podataka samo u skladu s uputama društva FARMASI.

(v)     Radi osiguravanja zaštite osoba i imovine Društva, Vašim podacima prikupljenim putem video nadzora, pristup ima ugovoreni partner koji pruža Društvu odgovarajuće usluge. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Za potpun popis društava grupacije FARMASI i trećih strana s kojima možemo dijeliti Vaše podatke, molimo kontaktirajte nas u skladu s uputama navedenim dolje.

Trajanje obrade Podataka:

Politika Društva je da ne čuva osobne podatke dulje no što je to potrebno. Kada se čuvaju osobni podaci, vrijeme čuvanja podataka odredit će se na temelju važećih propisa. Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem podataka i traje do izvršenja ugovora odnosno 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga osobne podatke ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

Ukoliko postoji privola za dostavu o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane Društva, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest sa zahtjevom za prestankom slanja takvih obavijesti.

Snimke dobivene putem video nadzora čuvaju se najviše šest mjeseci, osim ako se drugim zakonom propiše duži rok čuvanja ili ako su dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom istovrijednom postupku, a sve sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama Društva u registratorima koji se nalaze u zaključanim ormarima te kojim pristup imaju samo osobe koje su od strane Društva ovlaštene na pristup istima. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su enkripcijom te odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvoprenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvo će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

Društvo će vezano za sustav video nadzora u

  1. Lideri

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Društvo obrađuje osobne podatke kako bi provelo razne aktivnosti povezane sVašim pružanjem usluga Društvu te kako bi ispunilo svoje obveze.

Pravne osnove prikupljanja, obrade i korištenja osobnih podataka su:

(i)      Ispunjenje Ugovora;

(ii)      Poštivanje pravnih obveza;

(iii)     Legitimni interesi društva FARMASI ili treće strane;

Kada se oslanja na legitimne interese za obradu osobnih podataka, uravnotežit će se legitimni interes koji Društvo i/ili bilo koja relevantna treća strana ostvaruju s interesom pojedinca i temeljnim pravima i slobodama glede zaštite osobnih podataka, a kako bi se osiguralo da je primjereno da se Društvo oslanja na legitimne interese i utvrdi sve dodatne korake koje treba poduzeti kako bi se postigla odgovarajuća ravnoteža.

(iv)     Privola, gdje je prikladno, i koja će u tom slučaju biti posebno ishođena.

Kada je pravna osnova za obradu osobnih podataka izričita privola, osoba je ovlaštena u bilo kojem trenutku povući privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je privola povučena.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje Društvo:

Društvo ne obrađuje više podataka nego što je to potrebno za sklapanje i izvršenje ugovora o članstvu,upravljanje i plaćanje proizvoda, slanje besplatnih promotivnih ponuda te zaštitu osoba i imovine.

(i)      Osobno identificirajući podaci npr. Vaše ime i prezime, potpis, e-mail, adresa, telefon, OIB, detalji o osobnoj iskaznici, lik ukoliko osoba ulazi u poslovne prostore Društva;

(ii)      Osobne informacije, npr. datum rođenja;

(iii)     Informacije za kontakt, poput Vaše kućne adrese ili druge adrese koja je potrebna za dostavu proizvoda, broja telefona i email adrese;

(iv)     Informacije o uslugama koje pružate te uvjete plaćanja za njih, poput datuma početka i završetka trajanja Ugovora, količine pruženih usluga, informacije o naknadama koje primate, poput Vaših naknada po broju učlanjenja kojima ste posredovali, porezni broj za ispostavu računa, detalji bankovnih računa Vas ili Vašeg poslovnog subjekta te detalji o ukupno isplaćenim naknadama;

(v)     Ukoliko smo od Vas dobili privolu za slanje obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter), obrađuju se i eventualni drugi podaci potrebni za slanje takvih obavijesti.

Svrha obrade Podataka:

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i)      Sklapanje i izvršenje ugovora o članstvu te prodaji FARMASI proizvoda uključujući i dostavu kupljenih proizvoda te ugovora o posredovanju;

(ii)      Upravljanje i plaćanje proizvoda, uključujući obračun naknada, informacija za kontakt, informacija o uslugama koje pružate, Vašu cijenu i količinu obavljenog posla te detalje Vašeg bankovnog računa ili bankovnog računa Vašeg poslovnog subjekta ili nekog drugog posrednika, ako je to primjenjivo na Vas;

(iii)     Postupanje u skladu s mjerodavnim zakonima kao npr. Zakonu o porezu na dohodak, kao i provedba tih zahtjeva poput poreza na dohodak, a koji mogu uključivati obradu osobno identificirajućih podataka;

(iv)     Slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane Društva radi izravnog marketinga, a temeljem posebne privole;

(v)     Zaštita osoba i imovine, u slučaju snimanja video kamerama posjetitelja poslovnih prostorija Društva.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i)      Povezna društva FARMASI. S obzirom da je trgovačko društvo FARMASI kojem pružate usluge dio veće grupacije, koja uključuje i društva koja se nalaze u raznim regijama koje mogu biti i izvan Europske Unije, FARMASI može proslijediti podatke ili omogućiti pristup tim podacima drugim društvima unutar grupacije FARMASI, a koji mogu koristiti, proslijediti i obraditi podatke za sljedeće svrhe: kako bi komunicirali podatke o grupaciji FARMASI; kako bi pratili i osigurali postupanje u skladu s mjerodavnim politikama i procedurama te mjerodavnim zakonima; i kako bi odgovorili na zahtjeve i pravne obveze od strane nadzornih tijela i institucija.

(ii)      Komunikacija s trećim stranama. Ako je potrebno za poslovanje, poslovne informacije za kontakt te komunikaciju vezanu za detalje ugovora može se proslijediti postojećim ili potencijalnim poslovnim partnerima, dobavljačima, kupcima, potrošačima, državnim službenicima ili drugim trećim stranama.

(iii)     Nadzorna tijela, institucije i druge treće strane. Kada je to potrebno za gore navedene svrhe obrade, osobni podaci mogu se proslijediti nadležnim tijelima, sudovima ili drugim institucijama (npr. poreznoj upravi ili institucijama za provedbu zakona), neovisnim vanjskim savjetnicima (npr. revizorima, odvjetnicima), osiguravajućim kućama s kojima FARMASI surađuje.

(iv)     Izvršitelji obrade. Kada je to potrebno za gore navedene svrhe obrade, osobni podaci mogu se podijeliti s jednom ili više trećih strana, bez obzira na to jesu li udruženi ili ne, za obradu osobnih podataka po odgovarajućim uputama društva FARMASI (u daljnjem tekstu: izvršitelji obrade). Izvršitelji obrade moraju postupati u skladu s uputama povezanim sa podrškom i održavanjem informatičkih sustava, obračunom naknada, treningom, usklađenošću i drugim aktivnostima te su ugovorom obvezani na provođenje odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi čuvali osobne podatke, ali i da provode obradu podataka samo u skladu s uputama društva FARMASI.

(v)     Radi osiguravanja zaštite osoba i imovine Društva, Vašim podacima prikupljenim putem video nadzora, pristup ima ugovoreni partner koji pruža Društvu odgovarajuće usluge. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Za potpun popis društava grupacije FARMASI i trećih strana s kojima možemo dijeliti Vaše podatke, molimo kontaktirajte nas u skladu s uputama navedenim dolje.

Trajanje obrade Podataka:

Politika Društva je da ne čuva osobne podatke dulje no što je to potrebno. Kada se čuvaju osobni podaci, vrijeme čuvanja podataka odredit će se na temelju važećih propisa. Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem podataka i traje do izvršenja ugovora odnosno 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga osobne podatke ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade. Ukoliko postoji privola za dostavu o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane Društva, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest sa zahtjevom za prestankom slanja takvih obavijesti.

Snimke dobivene putem video nadzora čuvaju se najviše šest mjeseci, osim ako se drugim zakonom propiše duži rok čuvanja ili ako su dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom istovrijednom postupku, a sve sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama Društva u registratorima koji se nalaze u zaključanim ormarima te kojim pristup imaju samo osobe koje su od strane Društva ovlaštene na pristup istima. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su enkripcijom te odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvo prenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvo će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

Društvo će vezano za sustav video nadzora u

  1. Video nadzor poslovnih prostorija Društva

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Kada pristupate poslovnim prostorijama Društva imajte na umu da je unutar istih postavljen video nadzor radi zaštite sigurnosti osoba koje pristupaju poslovnim prostorijama te imovine Društva, a što predstavlja legitimni interes Društva za obradu na ovaj način prikupljenih osobnih podataka.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje Društvo:

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno zaprovođenje video nadzora odnosno te Vašu zaštitu i zaštitu drugih osoba i imovine.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: Vaša video snimka s vremenom prilaza svakoj pojedinačnoj kameri postavljenoj unutar poslovnih prostorija Društva.

Svrha obrade Podataka:

(i)Zaštita Vaše sigurnosti i sigurnosti drugih osoba te imovine Društva.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme Društva te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner koji vrši održavanje navedene opreme. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Trajanje obrade Podataka:

Snimke dobivene putem video nadzora čuvaju se najviše šest mjeseci, osim ako se drugim zakonom propiše duži rok čuvanja ili ako su dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom istovrijednom postupku, a sve sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo pohranjuje Podatke u digitalnom obliku. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su enkripcijom te odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvo prenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvo će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

Društvo će vezano za sustav video nadzora u

  1. Ostali poslovni partneri

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Društvo u svom poslovanju prikuplja osobne podatke osoba ovlaštenih za zastupanje pravnih osoba partnera različitih djelatnosti kao i osobne podatke kontakt osoba zaposlenih u tim pravnim osobama te drugih osoba zaposlenih u navedenim pravim osobama koje su nadležne za izvršenje ugovora za pojedine usluge. „Partneri različitih djelatnosti“ za potrebe ovih Pravila o zaštiti privatnosti označavaju razne poslovne partnere Društva s kojima Društvo sklapa ugovoreradi pružanja različitih vrsta usluga Društvuod strane navedenih osoba, kao što su agencijske usluge, bankarske usluge, usluge računovodstvenog servisa, usluge tehničkog održavanja različitih sustava, usluge savjetovanja vezanog za zaštitu na radu, usluge pružanja interneta, telefonskih i mobilnih uslugate sve druge usluge koje Društvo koristi u svom redovitom poslovanju.Pravna osnova obrade osobnih podataka navedenih osoba jest izvršenje ugovora koje je Društvo sklopio sa navedenim poslovnim partnerima.

Također, unutar poslovnih prostorija Društva, postavljen je video nadzor radi zaštite sigurnosti osoba te imovine Društva, a što predstavlja legitimni interes Društva za obradu na ovaj način prikupljenih osobnih podataka.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađujeDruštvo:

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno zaizvršenjeugovora sklopljenih sa Poslovnim partnerima.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, broj telefona, broj mobitela, e-mail adresa.

Svrha obrade Podataka:

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i)sklapanje i izvršenje ugovora o izvršenju različitih usluga s Poslovnim partnerima.

(ii) Zaštita Vaše sigurnosti i sigurnosti drugih osoba te imovine Društva.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i)      Povezna društva FARMASI. S obzirom da je trgovačko društvo FARMASI kojem pružate usluge dio veće grupacije, koja uključuje i društva koja se nalaze u raznim regijama, koje mogu biti i izvan Europske Unije, FARMASI može proslijediti podatke ili omogućiti pristup tim podacima drugim društvima unutar grupacije FARMASI, a koji mogu koristiti, proslijediti i obraditi podatke za sljedeće svrhe: kako bi komunicirali podatke o grupaciji FARMASI; kako bi pratili i osigurali postupanje u skladu s mjerodavnim politikama i procedurama te mjerodavnim zakonima; i kako bi odgovorili na zahtjeve i pravne obveze od strane nadzornih tijela i institucija te u druge zakonite svrhe.

(ii)      Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme Društva te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner koji vrši održavanje navedene opreme. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(iii)     Zbog potrebe provođenja revizije i ispunjenja koorporativnih financijski obveza, Vaši podaci mogu biti proslijeđeni neovisnom vanjskim ugovorenim savjetnicima Društva (npr. revizorima, računovodstvenim servisima, odvjetnicima). Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partneri Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(iv)     Radi osiguravanja Vaše zaštite i zaštite drugih osoba i imovine Društva, Vašim podacima prikupljenim putem video nadzora, ima pristup ugovoreni partner koji pruža Društvu zaštitarske usluge. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Trajanje obrade Podataka:

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o pružanju usluga sa poslovnim partnerima, odnosno i nakon prestanka ugovora najduže, osim ukoliko je potrebno duže čuvanje uslijed zaštite i obrane pravnih zahtjeva Društva.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama Društva u registratorima koji se nalaze u zaključanim ormarima te kojim pristup imaju samo osobe koje su od strane Društva ovlaštene na pristup istima. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su enkripcijom te odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvo prenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvo će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

Društvo će vezano za sustav video nadzora u

6.Komunikacija putem e-mail sustava

Pravna osnova obrade osobnih podataka:

Društvo može obrađivati podatke osoba ovlaštenih za zastupanje te osoblja (zaposlenika) svojih poslovnih partnera i/ili potencijalnih poslovnih partnera koji se prikupljaju putem e-maila u svrhu omogućavanja komunikacije Društva sa svojim poslovnim partnerima u cilju sklapanja poslovnog ugovora ili omogućavanja poslovne suradnje, te se takva obrada temelji na legitimnom interesuDruštva.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje Društvo:

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno zbog legitimnog interesa komunikacije s poslovnim partnerima te potencijalnim poslovnim partnerima teizvršenje ugovora sklopljenih sa poslovnim partnerima.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: e-mail adresa pošiljatelja i primatelja, ime i prezime,poslovna adresa, broj telefona.

Svrha obrade Podataka:

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) ispunjenje zahtjeva pošiljatelja e-mail pošiljke i druga komunikacija s pošiljateljem e-mail pošiljke.

Prijenos Podataka:

Društvo u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme Društva te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner koji vrši održavanje navedene opreme. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(ii) Radi potrebe pružanja sveobuhvatne usluge, na Vaš zahtjev možemo proslijediti Vaše podatke različitim poslovnim partnerima Društva koji pružaju različite vrste usluga, kao što su usluge savjetovanja vezanih za zaštitu na radu, usluge pripreme i dostave jela i pića i sl. ili našim članovima ili liderima, a sve kako biste Vi navedenim osobama pružili određenu uslugu ili kako bi oni Vama pružili pojedinu uslugu.

Vaši osobni podaci mogu biti dostavljeni tvrtkama iz drugih zemalja unutar i izvan EU koje smo angažirali radi gore navedene svrhe obrade. Relevantne zemlje izvan EU možda ne mogu osigurati istu razinu zaštite osobnih podataka kao i Vaša država, ali u takvim slučajevima, Društvo će osigurati da su osobni podaci adekvatno zaštićeni od strane primatelja u takvim zemljama.

Trajanje obrade Podataka:

Podaci se čuvaju tijekom trajanja poslovne suradnje ili dok postoji potencijal za međusobnu suradnju odnosno do trenutka brisanja e-pošiljke od strane pojedinog zaposlenika Društva koji je primio e-pošiljku, odnosno tijekom zaposlenja pojedinog zaposlenika Društva koji je primio e-pošiljku kao legitimni interes Društva.

Sigurnost i ostale informacije:

Društvo čuva podatke u digitalnom obliku. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su enkripcijom te odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici Društva i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti kojima je Društvo prenijelo osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. Društvo će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

  1. Koja su prava ispitanika?

(i) PRAVO NA PRISTUP OSOBNIM PODACIMA

Možete zatražiti informaciju vezanu za obradu Vaših Podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: dpo@farmasi.hr.

(ii) PRAVO NA ISPRAVAK OSOBNIH PODATAKA

Možete zatražiti od Voditelja obrade osobnih podataka ispravak ili izmjenu svojih osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresudpo@farmasi.hr.

(iii) PRAVO NA BRISANJE OSOBNIH PODATAKA

Možete od Voditelja obrade osobnih podataka tražiti brisanje Vaših osobnih podataka ukoliko su ispunjeni uvjeti za takvo brisanje pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: dpo@farmasi.hr.

(iv) PRAVO NA OGRANIČAVANJE OBRADE

Možete od Voditelja obrade osobnih podataka tražiti ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu:dpo@farmasi.hr.

Voditelj obrade osobnih podataka će u tom slučaju odrediti ograničenje ukoliko se ispuni jedan od sljedećih uvjeta:

  • ispitanik osporava točnost osobnih podataka, u kom slučaju će se obrada ograničiti na razdoblje kojim se voditelju obrade osobnih podataka omogućuje provjera točnosti podataka;
  • obrada je nezakonita i ispitanik se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe;
  • voditelj obrade osobnih podatka više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih ispitanik traži radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
  • ispitanik je uložio prigovor te očekuje potvrdu nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade razloge ispitanika.

(v) PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Možete od Voditelja obrade osobnih podatka tražiti u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: dpo@farmasi.hr,da Vam osobne podatke koje ste pružili Voditelju obrade osobnih podataka preda u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja od strane Voditelja obrade osobnih podataka.

(vi) PRAVO NA PRIGOVOR

Možete Voditelju obrade osobnih podataka uložiti u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: dpo@farmasi.hrprigovor sukladno članku 21. i 22. Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

(vii) PRAVO PODNOŠENJA PRIGOVORA NADZORNOM TIJELU

Ukoliko smatrate da se obradom Podataka krši mjerodavno pravo, možete se obratiti i izravno tijelu nadležnom za zaštitu podataka (Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 ZAGREB, tel: 00385 1 4609000, fax: 00 385 1 4609099, e-mail azop@azop.hr) ili nadležnom sudu kako bi ostvarili svoja prava.

(viii) POVLAČENJE PRIVOLE

U slučaju kada je pravna osnova obrade Vaših podataka zasebno dana privola, možete u svako doba povući svoju privolu za obradu osobnih podataka pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu:dpo@farmasi.hr.

Službenik za zaštitu podataka

Za sva pitanja vezana za obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka možete se obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na putem emaila: dpo@farmasi.hr

 

Share

grid tab1grid tab2

grid tab3grid tab4hrgrid tab5

footer tab 1footer tab 2footer tab 3footer tab 4hr

footer-logo.png

FARMASI Cosmetics d.o.o.
Avenija Većeslava Holjevca 40, 10000 Zagreb
tel: +385 (0)1 6292 474, 6292 475
e-mail: info@farmasi.hr

footer fbinicndlefooter tw

NEWSLETTER

Pretplatite se na naš newsletter i primajte obavijesti o FARMASI novostima i akcijama

FARMASI 2018 - sva prava pridržana |
Impressum    Uvjeti korištenja    Pravila privatnosti

designer17.png